miércoles, 21 de julio de 2010

Jordi Pujol visita Girona

Ahir Girona va rebre un dels personatges més emblemàtics de la historia de Catalunya. En el centenari del naixament de Vicens Vives es va organitzar a Girona una exposició sobre la seva vida, i el ponent va ser l'ex president de la Generalitat de Catalunya, Jordi Pujol.

En aquesta conferència en Pujol va remarcar la vida de l'historiador que va morir molt jove, als cinquanta anys. El seu afan per saber més i sobre tots els segles, i la iniciació de la seva doctrina juntament amb Espriu.

Tot i així, a mesura que la conferència anava avançant, l'ex president s'encenia quan tocava el tema dels polítics. Ara per ara, segons el seu parè, tots fan nosa. Ningú té un pla, un projecte, un lideratge que els uneixi, i així no es pot governar Catalunya. No caben formes de bipartits, tripartits... cal un lideratge democràtic per sortir d'aquesta política tan burocratitzada que ataca a la opinió pública, per això aquesta es mostra més que mai tan hostil contra polítics, historiadors, comunicadors...

En Pujol, amb els seus 80 anys, va deixar clar que encara té la ment clara. I amb un toc d'humor necessari per atraure al públic, també va ser sincer a l'hora de comunicar allò que pensava i no posar trabes al que volia dir per molt que a primera fila hi haguéssin personalitats polítiques importants poc afins a les seves idees.

Aquí us deixo un recull de frases, idees que va anar dient durant tota la conferència i que combinen l'humor amb la seva línea de pensament clara (heu de prémer a la fotografia):

AAAAgesto_jordi_pujol1

No hay comentarios:

Publicar un comentario